beeks-oog-en-vergoedingen-hoortoestellen-1

Vergoedingen hoortoestellen en hulpmiddelen

Pas als u 100% tevreden bent over uw hoortoestel, gaat u bij Beeks Oog & Oor tot aankoop over. U tekent hiervoor een tevredenheid verklaring, dan maken wij de declaratie gereed bij uw zorgverzekeraar.

De kosten bestaan uit:

  • De vergoeding van uw zorgverzekeraar (per zorgverzekeraar verschillend)*
  • Wettelijke eigen bijdrage (kan in aanvullende pakketten afgekocht zijn)*
*In 2018 worden alle hoortoestellen voor 75% vergoed. U heeft dus vanuit uw verzekering altijd een eigen bijdrage van 25%.

Beeks oog & oor regelt uw vergoeding rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar

Soms wil de zorgverzekeraar u naar het groot winkelbedrijf sturen. Het komt dan voor dat er wordt gezegd dat er een lagere vergoeding is, of dat de garantie en service bij normaal gebruik vervalt als er niet naar het grootwinkel bedrijf wordt gegaan. Uiteraard is dit niet waar. Als u bij Beeks oog & oor klant bent, dan bent u de komende 5 jaar verzekerd van optimaal horen, maar ook in keuze vrijheid van merk, zodat u echt een opmaat oplossing krijgt. Vertrouwde gezichten, snelle levertijden, betrouwbare merken, eerlijk advies, geen parkeerkosten én u zorgt goed voor de lokale economie.

Voorwaarden voor vergoeding

Aan de vergoeding door de zorgverzekeraar zit wel een aantal voorwaarden vast:

  • Alleen als u naar een gecontracteerde audicien gaat, krijgt u 75% van de aanschafprijs vergoed. Kiest u voor een audicien waarmee de zorgverzekeraar geen contract heeft afgesloten, dan is de vergoeding lager. Dit geldt ook voor de vergoeding uit de aanvullende verzekering. Beeks oog & oor heeft met elke zorgverzekeraar contracten.
  • De meeste zorgverzekeraars keren alleen uit als u een toestel uit uw eigen categorie kiest. Wie in categorie 3 is ingedeeld, maar liever dat geavanceerdere, net iets duurdere toestel uit categorie 4 wil, krijgt niets. Wel kan de audicien dan een extra zorgaanvraag bij de zorgverzekeraar indienen waarin u duidelijk maakt waarom u een toestel uit een hogere categorie nodig heeft.
  • Soms is achteraf een software upgrade van het toestel mogelijk (dit is niet altijd toegestaan door de zorgverzekeraar).

In 2018 staat een aantal zorgverzekeraars (Menzis en de zorgverzekeraars die zijn aangesloten bij Multizorg: BeterDichtbij, De Amersfoortse, Ditzo, Energiek, HollandZorg, ONVZ, PNOzorg, Salland, VvAA en Zorg en Zekerheid) onder strikte voorwaarden toe datmene het verschil in aanschafprijs tussen beide toestellen zelf betaalt.

Bekijk ook ons Stappenplan

Let op: De vergoeding komt uit de basis verzekering, dit is dus na aftrek van uw eigen risico (in 2018 is dit € 385,-)


Top