beeks-oog-en-oor-oogzorg-tieners-2

Oogzorg en hoorzorg voor tieners

Bijziendheid is iets dat veel voorkomt bij tieners, en daarnaast maken ze veel gebruik van digitale apparaten, zoals computer, televisie, tablets en smartphone. Voor studie moeten ze veel tijd achter een beeldscherm doorbrengen, maar ook in hun vrije tijd zijn ze er niet vanaf te slaan! Een goede oogzorg is essentieel, maar een goede oorzorg al helemaal. Denk eens aan die MP3-speler of smartphone met muziek die veel te hard staat. Kom langs bij Beeks Oog & Oor voor de beste oogzorg en hoorzorg voor uw tiener!

 


Oogzorg: de juiste bril of contactlenzen

Veel tieners hebben last van bijziendheid (Myopie), een aandoening die vaak veroorzaakt wordt door overmatig gebruik van de ogen op korte afstand. Denk hierbij aan lezen of computeren. Daarbij maken tieners veel gebruik van hun smartphone en andere beeldschermen die schadelijk kunnen zijn voor de ogen. Zo veroorzaakt het blauwe licht, afkomstig van beeldschermen, vermoeide en geïrriteerde ogen. Gelukkig bestaan er speciale brillen die de ogen hier tegen beschermen, de zogenaamde multimedia-bril. Een andere externe factor waartegen jonge ogen beschermd dienen te worden zijn de schadelijke UV-stralen, afkomstig voor de zon. Kijk hier voor een goede én hippe zonnebril voor uw tiener. 

Tieners brillen

Hoorzorg voor jongeren

Tieners komen veel buiten, misschien worden zelfs de eerste uitstapjes naar de discotheek, festivals of concerten al gemaakt. Goede gehoorbescherming is van belang, zeker op de leeftijd waarin het gehoor nog in ontwikkeling is. Slechthorendheid, als gevolg van gehoorschade of een aangeboren aandoening, is iets dat ook bij jongeren voort kan komen. Twijfelt u over het gehoor van uw zoon of dochter? Kom gerust langs voor een hoortest!

Een bril of contactlenzen voor uw tiener? Of zoekt u gehoorbescherming voor uw zoon of dochter? Kom langs bij Beeks Oog & Oor in 's-Gravenzande. Onze audiciens en opticiens bieden u graag advies.

Naar de winkel


Top